top of page

Nieuws

AI in de interieurbranche

AI Lezing.jpg

Op 8 april 2024 heb ik in De Woonindustrie in Nieuwegein voor 85 leden van de VIIA (Vereniging van interieur importeurs en agenten), de NVIH (Nederlandse Vereniging voor professionals met ervaring op het gebied van Inrichtingskunde en/of Huisvestingskunde) en de VIP (Vereniging Inrichtings Professionals) tijdens een exclusieve netwerklunch een presentatie gegeven met de titel Artificial Intelligence in de Interieurbranche.

 

Ook door interieur professionals wordt AI omarmd en veelvuldig gebruikt. De ontwikkelingen gaan razendsnel. En er zijn heel veel verschillende tools op de markt. Leuk was om te laten zien wat bijvoorbeeld nu al het verschil is tussen DALLE 2 en DALLE 3 bij het genereren van een stoel. Ik had daarbij verschillende prompts gebruikt, zoals de prompt “ontwerp een stoel in de stijl van Marcel Wanders”.

 

Met een aantal voorbeelden uit de juridische praktijk en internationale rechtspraak heb ik verteld over de juridische implicaties bij het gebruik van AI. En tot slot Tips gegeven voor het gebruik van AI en van door AI gegenereerde ontwerpen.

Privacy-scan nieuwsbrief

Onze eerste nieuwsbrief is een feit! In het kader van de Europese dag van de privacy op 28 januari 2024 bieden we een privacy-scan aan.

Het is belangrijk te blijven voldoen aan de AVG en daar kunnen we goed bij helpen.

Klik op de nieuwsbrief om ons een mail te sturen.

Privacy-scan_edited.jpg

Juridisch advies VIIA

Leuk om te vermelden: Sinds 1 januari 2023 sta ik de leden van de VIIA bij met eerstelijns juridisch advies.
Ruby Nefkens volgt Hans Meininger op als juridisch adviseur bij de VIIA | Interior Business

RTL Nieuws

Als voorbeeld van mijn expertise, hierbij een link naar een artikel van RTL Nieuws, over een zaak over auteursrecht die ik heb gedaan in 2022.
Uitgever moet flink dokken na 'foute foto' op boekomslag | RTL Nieuws

Tijd voor een nieuwe stap!

_DSC9139 Ruby Nefkens Legal_BLINKfotografie_Online gebruik.jpg

Na meer dan 30 jaar advocaat en partner te zijn geweest bij Van der Steenhoven advocaten te Amsterdam start ik per 1 juni 2023 mijn eigen advocatenkantoor Ruby Nefkens Legal.
 

Als ervaren advocaat op het gebied van intellectueel eigendom, waaronder auteursrecht, merken, modellen, handelsnamen, ICT, procesrecht, privacyrecht en commerciële contracten kan ik u uitstekend van dienst zijn.
 

Al decennialang werkzaam voor de design- en maakindustrie weet ik als geen ander tegen welke vraagstukken u aanloopt.
 

Daarbij blijf ik samenwerken met Hylke Klasens, zelfstandig advocaat, met wie ik al meer dan 6 jaar een team vorm. We hebben er enorme zin in!

bottom of page